Nederland heeft heel wat plekken waar je lekker kunt eten. Nu is het vaak wel zo dat je voor lekker eten wat meer betaalt, hier kom je nu eenmaal niet onderuit. In dit artikel zullen wij je de allerduurste restaurants van het land laten zien. In een van deze restaurants zal je altijd heerlijk eten. Goedkoop zijn ze niet, maar het is wel een ware belevenis. Lees snel verder om jouw restaurant bucketlist aan te kunnen vullen!
FG, Rotterdam
Na de lancering van zijn eerste restaurant in 2009 heeft de chef-kok achter FG, François Geurds weer een nieuw restaurant geopend. Dit innovatieve foodlab kan je bezoeken in Rotterdam. Zijn oorspronkelijke onderneming wordt momenteel erkend als een van de beste restaurants van Nederland. In de periode 2010-2013 had dit restaurant één Michelin-ster. Echter heeft hij vanaf 2014 twee sterren op zijn naam staan. Je weet dat ze duur zijn wanneer je de prijzen niet kunt terugvinden op de site!
De Librije, Zwolle
De Librije in Zwolle is sinds 1993 bekroond met één of meer Michelin-sterren en werd in 2011 door Gault Millau uitgeroepen tot restaurant van het jaar. Het restaurant is gehuisvest in een 15e-eeuwse bibliotheek die oorspronkelijk deel uitmaakte van een Dominicaanse abdij. Je vindt hier een unieke selectie aan innovatieve gerechten die gemaakt zijn van verse regionale ingrediënten. Per persoon ben je hier al snel meer dan 100 euro kwijt, alleen al aan het eten!
Fred, Rotterdam
De Michelin Gids kent dit fijne eetrestaurant in Rotterdam sinds 2014 twee sterren toe. Hiervoor kende de Michelin Gids Fred tussen 2010-2013 één ster toe. De chef-kok en oprichter van het restaurant, Fred Mustert, past zijn menukaart voornamelijk aan op basis van de Franse keuken en maakt daarbij gebruik van een ontzettend veel bijzondere smaken. Als je wat meer te besteden hebt is dit zeker aan aanrader!
Restaurant Old Dutch, Rotterdam
Dit al lang bestaande restaurant in Rotterdam is al bijna 100 jaar een belangrijke speler in de gastronomische sector van de stad. Naast het serveren van Michelin-ster gerechten, heeft Old Dutch Rotterdam ook een van de meest gewaardeerde wijnbars van heel de hele Benelux. Flessen kunnen hier met gemak duizenden euro’s waard zijn. Het is maar net waar je je geld aan uit wilt geven!
Restraurant de Kas
In 2001 heeft Michelin-sterchef Gert Jan Hageman een oude stadskas in Amsterdam omgebouwd tot restaurant de Kas. Om ervoor te zorgen dat hun maaltijden altijd vers zijn, gebruikt de Kas groenten en kruiden uit de eigen kwekerij. Hun menu draait om de huidige oogst en is geïnspireerd op de mediterrane keuken. Goedkoop zijn ze niet, maar de prijzen vallen nog mee in verhouding tot de anderen op deze lijst. Je bent ongeveer 75 euro per persoon kwijt.
Restaurant de Nieuwe Winkel
Restaurant de Nieuwe Winkel in Nijmegen biedt haar gasten een bijzonder menukaart aan. Alles wordt gemaakt met verse en lokale producten. Dit zesgangenmenu kan met of zonder vlees besteld worden en bevat altijd weer bijzondere gerechten die worden bereid aan de hand van speciale kooktechnieken. Een selectie van heerlijke wijnen, bieren en niet-alcoholische zelfgemaakte sapjes zorgen ervoor dat je tijdens het eten ook wat kunt drinken. Mensen in Brabant en Gelderland zouden zeker eens een kijkje moeten nemen!
Bord’Eau, Amsterdam
Bord’Eau verving het vorige restaurant van Hotel d’Europe, Excelsior, in 2012 door Bord’Eau. Sinds de opening heeft dit restaurant twee Michelin-sterren gekregen. Hun lunch- en dinerkarren bevatten veel klassieke gerechten die zijn aangepast tot moderne smaakbommetjes. Het restaurant en het aangrenzende hotel zijn beide erkend als nationale monumenten vanwege hun uitstekende 19e-eeuwse ontwerp.
Café Restaurant Plantage, Amsterdam
Dit charmante restaurant is gevestigd in een oude serre aan de westvleugel van dierentuin Artis in Amsterdam. Rondom het restaurant ben je omgeven met prachtige glas-in-loodramen. Het restaurant serveert veel verfijnde gerechten, waaronder verschillende gerechten op basis van de klassieke Franse, Italiaanse en Nederlandse keuken.